Omschrijving

Wow, écht bijzonder.
Veel mensen denken het of willen het, maar sommigen doen het! Duurzaam wonen. Deze jaren 30 woning is dus niet alleen heel sfeervol en knus, maar ook nog eens voorzien van energielabel C. Niet alleen door flink te isoleren, maar ook door toepassing van zonnepanelen, een zonneboiler en het gebruik van regenwater voor de vaatwasser, de wasmachine en het toilet. Verder is de woning deels al voorzien van keralit beplating. Dus zoveel mogelijk onderhoudsarm gemaakt. In deze tijden van hoge energiekosten is het mooi om te weten dat de opwekking door de zonnepanelen circa 6000 Kwh per jaar is.

De prachtige jaren 30 sfeer is mooi bewaard gebleven met paneeldeuren en balken. De uitbouw is in 2013 gerealiseerd. Hierin is de tuingerichte woonkeuken gemaakt. Door de werkkamer op de begane grond die tevens als slaapkamer gebruikt kan worden heeft het huis vele mogelijkheden. De kavel is maar liefst 910 m2. Landelijk gelegen.

Indeling en afmetingen woonhuis: de woning heeft een speelse en gewilde indeling; hiervoor verwijzen we naar de plattegronden, de foto’s én de unieke mogelijkheid van een virtuele rondleiding. Deze 3D rondleiding is zowel via onze website als Funda te bewonderen en geeft u al een prachtig en waarheidsgetrouw beeld. U kunt namelijk op een ‘Google-street-view-achtige manier’ door de gehele woning wandelen. Op het erf is een grote geïsoleerde schuur/werkplaats met zolder aanwezig, een overkapping, een kas en een heuse geïsoleerde boomhut!

Vanuit de woning sta je binnen een paar minuten aan de Turfroute bij het prachtige sluisje (Weinterper Slûs). Eén minuut de andere kant op en je staat in het rustieke en gezellige Speelbos Sparjebird. Daar is tevens een leuke horecagelegenheid.

Hemrik is een landelijk gelegen dorp met o.a. een basisschool, gastouderbureau, multifunctioneel centrum en openlucht natuurzwembad, ijsbaan en ‘de fraaie Witte Kerk’; een culturele ontmoetingsplaats. Hemrik is gelegen in de nabijheid van veel natuurgebieden en de Compagnonsvaart, bekend van de Turfroute. De buurdorpen Gorredijk en Beetsterzwaag vormen een prima aanvulling voor wat betreft het voorzieningenniveau. Hemrik wordt omringd door bijzonder fraaie natuurgebieden zoals de uitgestrekte bossen rondom Beetsterzwaag, Olterterp, Wijnjewoude en Bakkeveen. Ook de golfbaan van Beetsterzwaag is nabij. Een gezellig dorp met een rijk verenigingsleven op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. De ligging bij diverse bos- en heidegebieden maken deze plek fantastisch voor natuurliefhebbers.
De bereikbaarheid van de grotere plaatsen in de omgeving is zeer gunstig. Leeuwarden, Groningen, Heerenveen en Assen, maar ook Dokkum zijn per auto in ongeveer een half uur te bereiken. Drachten bevindt zich op slechts 10 auto-minuten afstand.

Kunt u wel wat hulp en advies gebruiken? Neem dan uw eigen NVM makelaar mee!

Bijzonderheden:
• In totaal 26 zonnepanelen (18 stuks uit 2012 en 8 stuks uit 2022)
• Een bouwvergunning ter vergroting van de woning (hoofdgebouw) ligt zo goed als klaar (sterkteberekening moet nog)
• Onder de woonkeuken zijn PIR isolatieplaten aangebracht plus schelpen
• Buitenom grotendeels onderhoudsarm keralit gebruikt
• De erker aan de voorzijde is volledig van kunststof
• Schilderwerk woning in 2022 uitgevoerd, aanbouw in 2014 (Sigma verf)
• Elektra: 10 groepen, 3 aardlek en zware groep voor autoladen (3,7Kw per uur)
• Poggenpohl keuken (ca. 2009) met close in boiler, koelkast, magnetron, oven, vaatwasser, vriezer, 4 pits inductie kookplaat en afzuigkap
• Centrale verwarming en warm water d.m.v. CV combi (Remeha 2011)
• Badkamer met 2e toilet, douche en wastafel
• Pelletkachels (2) en voorraad pellets ter overname
• Glasvezel is in aanleg (eind 2022/begin 2023)
• Tuin met 10 fruitbomen (appel, peer pruim); oude rassen, hoogstam
• De geïsoleerde boomhut (met houtkachel) is een prachtige plek om tot rust te komen
• De Witte Kerk Hemrik is een sfeervol en bijzonder gebouw uit 1739. Sinds de restauratie in 2002 is de Witte Kerk een culturele ontmoetingsplaats