Omschrijving

‘De krent uit de pap’ [schaarse, aantrekkelijke, aangename zaken van de markt]

Het gevoel van buiten wonen, maar toch in een dorp: dat kan met deze aantrekkelijke hoekwoning, prachtig gelegen, met voor én achter vrij uitzicht. Door de grote ramen heeft u optimaal zicht op het groen. Bovendien is de woning afgelopen jaren geheel gerenoveerd. Geen tijd of financiële ruimte om te verbouwen? Hier komt u in een gespreid bedje!

Sinds 2015 is deze sfeervolle, lichte woning professioneel gemoderniseerd, met onder andere een nieuwe keuken, wc en badkamer. Bijzonder voor dit type woning is dat in de woonkamer een gietijzeren houtkachel is geplaatst. Door de hoge gootlijn extra ruim op de etage.

Verder is de vrije ligging aan de voor- én achterzijde opvallend. Hierdoor heeft u het gevoel dat u volledig buiten woont. Aan de achterzijde grenst het perceel aan een weiland. De gezellige en onderhoudsarme tuin (met achterom, schuur en veranda) ligt op het zuidwesten en biedt verrassend veel privacy. Vanaf de veranda (met avondzon)kijkt u uit over de weilanden. Ook de voortuin is onderhoudsarm.

Indeling
• Begane grond: hal, toilet, woonkamer (± 26 m²), nieuwe keuken (± 7 m²) en bijkeuken (± 8 m²).
• 1e etage: drie slaapkamers (± 15, 11 en 7 m²) en designbadkamer met 2e toilet en regendouche.
• 2e etage: via een vaste trap bereikbare vierde slaapkamer (volwaardige zolderkamer van ± 10 m²) met groot dakraam
en aan weerszijden een zeer ruime berging.

Naast de woning bevindt zich een aangebouwde schuur (± 9 m²) met buitenkraan en voldoende ruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap en meerdere fietsen.

Inhoud ± 365 m³, perceel 280 m², bouwjaar 1973.

Lippenhuizen is een gezellig dorp met verschillende basisvoorzieningen, waaronder een kleine supermarkt met slijterij en postagentschap, een cafetaria/eetgelegenheid, een basisschool en een kinderopvang. Het dorp kent een rijk verenigingsleven. Lippenhuizen ligt centraal in Noord-Nederland, in een schitterende omgeving met bos, heide en landerijen. Ook vindt u er de Compagnonsfeart, die onderdeel uitmaakt van de beroemde Friese Turfroute. Deze vaarroute, met aanlegplaats in Lippenhuizen, verbindt de wateren van Zuid-Oost Friesland met die van Nationaal Park De Alde Feanen.

De plaats Gorredijk, met onder andere een rijk winkelaanbod, meerdere supermarkten, een middelbare school, sportscholen en een zwembad, ligt op slechts drie kilometer afstand. In de bossen van het nabijgelegen Beetsterzwaag is het heerlijk wandelen en fietsen. Er bevinden zich daar ook verschillende moutainbikeroutes. In acht minuten bent u op de snelweg A7 Groningen ? Heerenveen. Leeuwarden en Groningen zijn binnen een half uur bereikbaar, Assen binnen veertig minuten, Zwolle binnen vijftig minuten.

Neem uw eigen NVM makelaar mee!
Bijzonderheden:
• Verwarming en warm water d.m.v. CV-combiketel (Intergas 2012). Laatste onderhoud: 2019.
• Elektrisch: 8 groepen en 2 aardlekschakelaars.
• De badkamer (2015) is voorzien van een ruime wastafel (100 cm) met laden, spiegelkast met verlichting en inbouwstopcontacten, wandkast, 2e toilet, grote regendouche, designradiator, vtwonen-tegels, mechanische afzuiging en ingebouwde plafondspots.
• De keuken (2015) is voorzien van een ruime hoeveelheid inbouwapparatuur: koel-vriescombinatie, extra grote oven, aparte magnetron, vaatwasser en afzuigkap van Whirpool, 4-pits gasfornuis van Bauknecht en plafond met inbouwspots.
• Prachtige houten plankenvloer op de begane grond en hoogwaardig en professioneel gelegd laminaat op beide bovenetages. Italiaanse vloertegels in de hal en keuken.
• Elektrisch zonnescherm aan de achterzijde met bediening van binnenuit.
• Isolatie: de spouwmuren en het dak zijn volledig geïsoleerd. Verder is het gehele pand voorzien van isolerende
dubbele beglazing en is er recent een nieuw isolerend luik naar de kruipruimte aangebracht. Energielabel C. Gasverbruik laatste jaar: 1125 m³.
• Al het houtwerk buiten en binnen is in 2015 door een professioneel schildersbedrijf geschilderd.
• De bijkeuken is geïsoleerd en betegeld. Het platte dak van de bijkeuken is in 2015 vervangen.
• In 2016 is de achtergevel opnieuw gevoegd.
• In 2016 is de tuin volledig opnieuw aangelegd, inclusief bouw van een ruime veranda.
• De schoorsteen van de houtkachel is geveegd in september 2018.
• Extra pluspunten: stenen verdiepingsvloeren op beide etages en een houtkachel in de woonkamer.
• Voor de deur voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.