Omschrijving

Gezien de grote belangstelling kunnen we belangstellenden alleen nog op een reservelijst plaatsen. Geef uw gegevens a.u.b. door, soms valt er een gaatje in het schema en kunt u alsnog bezichtigen. Stuur bij belangstelling bij voorkeur een email met uw gegevens.

Ideaal voor ondernemers die landelijk willen wonen.

Let op! Bij deze bijzondere jaren 30 woning met bedrijfsruimte zijn een aantal belangrijke punten die vooraf bekend gemaakt moeten worden om eventuele teleurstellingen te voorkomen:

1. De huidige bestemming is bedrijfsdoeleinden (in combinatie met wonen), de gemeente Opsterland heeft schriftelijk aangegeven dat ze positief staan tegenover een omzetting naar een volledige woonbestemming. Deze omzetting vraagt tijd (afhankelijk van de omstandigheden varieert dit van 6 tot soms wel 24 maanden) en kost geld (kan oplopen tot ca. € 13.000).

2. Binnen de huidige bestemming ‘bedrijfsdoeleinden’ mag er overigens gewoond worden ten dienste van een bedrijfsmatig gebruik. Ter voorbereiding op een eventueel bod blijkt het in de praktijk erg belangrijk om dit op voorhand met uw geldverstrekker of tussenpersoon te bespreken. Het zal gevolgen hebben voor de inbreng van eigen middelen. Dat kan per situatie en bank verschillen.

Indien gewenst kunt u via de makelaar meer inzage krijgen in de correspondentie hierover met de gemeente en een externe adviseur.

Voor wat betreft de indeling en maatvoering verwijzen we naar de plattegronden, de kadastertekening en de foto’s. Het betreft een degelijk pand met een (woon)oppervlakte van circa 119 m², bedrijfsoppervlakte van ca. 268 m², gelegen op een kavel van maar liefst 850 m². Aan de achterzijde is vrij uitzicht over de weilanden mogelijk. Oorspronkelijk gebouwd in 1935 en in de jaren 70 en 80 uitgebouwd en verbouwd. Sindsdien onderhouden, maar nog niet gemoderniseerd en niet geïsoleerd.

Geniet van de rust en ruimte van Jonkerslan en profiteer van de nabijheid van de voorzieningen in Gorredijk en Heerenveen! Jonkerslan is een dorp met een rijk verenigingsleven. Verdere voorzieningen zoals de lagere school in Langezwaag en Gorredijk (winkels, zwembad, sport, lagere scholen en voortgezet onderwijs) liggen op fietsafstand.

Neem uw eigen NVM makelaar mee!

Bijzonderheden:
• Eenvoudige sanitaire en keuken voorzieningen
• Glasvezel aansluiting actief
• Verwarming en warm water d.m.v eigen CV ketel (Nefit 2015)
• Ouderdomsclausule is van toepassing (meer info bij de makelaar)
• Niet zelf-bewoningsclausule is van toepassing (meer info bij de makelaar)
• Over de koopsom is deels 8% overdrachtsbelasting verschuldigd
• Overdracht dient plaats te vinden bij Van Dijk Notariaat (voorheen Rispens notarissen) te Gorredijk
• Wilt u liever meer tuin? Dan zou het achterste deel gesloopt kunnen worden (inclusief asbestsanering).
Offerte beschikbaar!
• In verband met de bedrijfsbestemming (wonen/werken) hebben we op onze site een aantal belangrijke tips
voor u (www.sierdmoll.nl/wonen-werken-locaties/).