Omschrijving

In opdracht van de gemeente Opsterland is besloten Hendrik Ringenoldusstrjitte 5 te Gorredijk te verkopen middels een inschrijfprocedure…

Vanwege de Corona pandemie hebben we op onze Facebookpagina een bezichtiging in de vorm van een gefilmde rondleiding geplaatst (https://www.facebook.com/MakelaardijSierdMoll/). Wilt u onze Facebook Live bezichtiging terug zien, dan kan dat via de genoemde Facebook pagina of via de link in onze brochure. Ook is het mogelijk om met een gratis VR bril de woning te bezichtigen. De gratis bril is af te halen op ons kantoor (Badweg 30 Gorredijk).

Indien u gebruik heeft gemaakt van de Facebook Live bezichtiging en/of de Virtuele bezichtiging (VR bril) en daarna serieus belangstellend bent, kunt u ons kantoor bellen om in te plannen voor een bezichtiging ter plaatse.

Daarna worden de belangstellenden in de gelegenheid gesteld om tot uiterlijk 11 mei 2020 13.00 uur een schriftelijk bod uit te brengen op het pand met een minimum van
€ 150.000,– k.k. Dit kan uitsluitend middels het daarvoor bestemde inschrijfformulier uit de verkoopbrochure. Andere manieren van bieden (via Move, Funda, onze site of andere wijze) worden niet geaccepteerd.

De verkoper houdt zich het recht van gunning* voor.
Eventuele voorlopige gunning zal plaats vinden uiterlijk op 18 mei 2020.
De definitieve gunning zal plaats vinden uiterlijk op 29 juni 2020.
 
Voorwaarden:

 • Een voorbehoud van financiering is gangbaar, maar een koper dient rekening te houden met inbreng van eigen middelen aangezien de ‘kosten koper’ en eventuele kosten voor verbouw/modernisering niet of niet volledig mee gefinancierd kunnen worden. Informeer hiernaar bij uw geldverstrekker. Een voorbehoud van financiering kan maximaal lopen tot 29 juni 2020.
 • Vanaf de verkoperszijde geldt het voorbehoud van goedkeuring van de transactie door Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opsterland tot uiterlijk 29 juni 2020.
 • Verkoper zal niet instemmen met andere voorbehouden dan het voorbehoud van financiering. Een voorbehoud van verkoop eigen woning en/of bouwkundige keuring zal niet worden geaccepteerd.
 • Verkoper zal wel medewerking verlenen aan een bouwkundige keuring, echter dit dient (indien gewenst) plaats te vinden in opdracht van een belangstellende voorafgaand aan het uitbrengen van een bod.
 • De eigendomsoverdracht dient uiterlijk 22 juli 2020 plaats te vinden.

Omschrijving onroerende zaak:
Eenvoudige maar degelijke gezinswoning op een perceel van 640 m².
De indeling is als volgt: entree, toilet, woonkamer ensuite, dichte keuken, kelder, bijkeuken/achterom. Etage: overloop, eenvoudige douche, 4 slaapkamers. Zolder via vlizo.
 
Bijzonderheden:

 • Elektra: 3 groepen met 1 aardlekschakelaar
 • Verwarming en warm water d.m.v. Intergas CV ketel uit 2012
 • Eenvoudige voorzieningen qua sanitair en keuken
 • Ouderdomsclausule is van toepassing (meer info bij de makelaar)
 • Niet bewonersclausule is van toepassing (meer info bij de makelaar)
 • Uit een asbestinventarisatie is gebleken dat er asbesthoudende stoffen verwerkt zijn tijdens de bouw, hiervoor verwijzen we naar de samenvatting uit het inventarisatierapport. Zie brochure.

 
De overdracht zal plaats vinden bij Rispens Notarissen te Gorredijk.

Kadastraal:
Kadastraal bekend als Gorredijk, sectie C, nummer 1334, groot 6 are en 40 centiare (640 m²). Volle eigendom.
 
Gorredijk:
Gorredijk is een gezellig dorp aan de vaart (met sluis in de turfroute). Omringd door de prachtige Friese natuur. Het dorp heeft alle voorzieningen, zoals meerdere supermarkten, gezellige winkeltjes, grote sportaccommodatie en een groot aantal (sport)verenigingen en meerdere scholen (inclusief voortgezet). Gorredijk is prima bereikbaar door de prima busverbindingen en de ligging nabij de A7, maar wel buiten gehoorafstand.  
 
* Verkoper neemt het bod van de beste bieder in overweging en zal beoordelen of het bod goed genoeg is om tot gunning over te gaan. We spreken nadrukkelijk over het beste bod; dit hoeft niet perse de hoogste te zijn. Het kan namelijk gebeuren, dat als iemand iets lager biedt dan een ander, echter zonder ontbindende voorwaarden, terwijl de hogere bieder met ontbindende voorwaarde voor financiering biedt, dat op dat moment toch wordt gekozen voor degene die het iets lagere bod uitgebracht heeft. Ook andere ontbindende voorwaarden kunnen uw bod beïnvloedden. Ook de aanvaardingsdatum kan van invloed zijn op de kwaliteit van uw bod. De weging hiervan en de eindbeslissing ligt bij het college van B&W.