Omschrijving

Villa Nova: ‘Een vermogende burgemeester in Ooststellingwerf liet in de negentiende eeuw deze romantische villa in Makkinga bouwen’ (uit: Langs onverharde wegen).

Na de bouw in 1859 als burgemeestershuis is het in 1872 in gebruik genomen als dokterswoning, thans huisartsenpraktijk. De schoonheid van het pand is ook beloond door de erkenning als Rijksmonument (met fiscale voordelen en/of subsidie mogelijkheden). Het pand is in de loop der jaren goed onderhouden en netjes bewoond. Met behoud van sfeer en karakter.
Op alle fronten mag u hier ruimte verwachten: woonoppervlakte 429 m² waarvan thans 100 m² praktijkruimte. Het perceel midden in het centrum van Makkinga (naast de Molen) is maar liefst 9259 m².

Indeling: prachtige hal in het midden van de woning met aan weerszijden woonkamers (± 39 en 28 m²) de aangrenzende achterkamer (± 32 m²) is in gebruik als werkkamer. Verder op de begane grond: woonkeuken (± 18 m²), bijkeuken (zij-entree), kelder, toilet en een praktijkruimte van totaal ca. 100 m², bestaande uit een wachtkamer, 2 behandelkamers, kantoor, opslag en (3e) toilet. Achter de praktijk is een (fietsen)berging/werkhok van ca. 15 m². Etage: overloop, 4 slaapkamers (± 15, 14, 14 en 21 m²), werkkamer (± 19 m²), badkamer met 2e toilet. Verder drie zolderruimtes op de woonetage, plus een zolder boven de praktijk. Naast de villa staat een ruime carport voor meerdere auto’s/caravan (totaal ± 60 m²).

Voor en achter de woning treft u een parkachtige tuin welke uiteindelijk grenst aan een strook bos en aan de weilanden. In de tuin staat een schitterende en blikvangende monumentale beuk. en o.a. een walnotenboom, een ingegraven trampoline, vijver en leuke zithoekjes.

Bouwjaar oorspronkelijk 1859, meest recente renovaties tussen 2001 en 2011, perceel 9259 m² en inhoud ca. 1650 m³.

Neem uw eigen NVM makelaar mee!

Bijzonderheden:
• Woonhuis deels geïsoleerd, praktijk volledig geïsoleerd
• Jaarlijks wordt het schilderwerk bijgehouden
• Verwarming en warm water d.m.v. boiler en twee Nefit CV-ketels (praktijkruimte en woonhuis, bouwjaar ketels 2002
en 2008)
• Keuken v.v. groot fornuis met 5 pits gaskookplaat, dubbele oven en afzuigkap
• Meterkast: ruim voldoende groepen
• Praktijkruimte voorzien van eigen toiletgelegenheid
• Badkamer met wastafel, ligbad en douchecabine en 3e toilet
• Bouwkundig rapport aanwezig bij serieuze belangstelling (na bezichtiging)
• De praktijkruimte is voorlopig nog in verhuurde staat tot de oplevering van de nieuwe huisartsenpraktijk (huurgegevens via de makelaar beschikbaar)