Omschrijving

Sfeervolle en knusse jaren 30 woning met een grote garage. Heerlijk rustig gelegen aan de rand van het dorp en de bosrijke omgeving. Op wandelafstand van het natuurgebied Duurswouderheide. Vanuit de woonkamer zie je de weilanden en de prachtige bossen.

Ideaal voor starters of een jong gezin en mensen met een hobby die ruimte vraagt. De woning is gemoderniseerd en voorzien van een goed onderhouden CV installatie (ketel 2016). De sfeer is daarbij gelukkig bewaard gebleven. In het huidige energielabel (D) is nog geen rekening gehouden met de vloerisolatie (2022). De kans is groot dat hiermee zelfs het energielabel C bereikt is.

Indeling: entree, hal, keuken met doorgang naar de woonkamer met eethoek (totaal ca. 33 m²), kelder, bijkeuken/achterom met toilet, badkamer. Etage: overloop, van de oorspronkelijk 3 slaapkamers (zie plattegrond) zijn door de huidige eigenaar twee gemaakt, maar dit kan eenvoudig weer naar drie teruggebracht worden indien gewenst (thans ± 11 en 8 m²), wasmachineruimte. Achter de woning is een mooie overkapping gebouwd. Verder is er een grote garage (± 40 m²), geschikt voor 2 auto’s. Inhoud ± 300 m³, perceel 381 m², bouwjaar oorspronkelijk ca. 1932.

De woning ligt in de buurtschap ‘Klein Groningen’.
Klein Groningen ligt aan de Turfroute, waar in de zomer volop kan worden genoten van de bomen, zon, zingende vogels en ruizende bomen. Het hoort bij Wijnjewoude, een gezellig dorp met een rijk verenigingsleven. De ligging tussen de natuurgebieden Duurswouderheide, Weinjeterper Schar en de nabij gelegen landgoederen/bossen van Beetsterzwaag is fantastisch voor natuurliefhebbers. De bereikbaarheid van de grotere plaatsen in de vierhoek Drachten, Groningen, Assen en Heerenveen is bijzonder gunstig.

We nodigen u van harte uit om de woning met eigen ogen te bewonderen. Neem desgewenst uw eigen NVM Makelaar mee!

Bijzonderheden:

• Keuken (2015, geplaatst in 2019): met 4 pits elektrische kookplaat, vaatwasser, combi magnetron, koelkast en
afzuigkap
• Badkamer : wastafel en douche
• Vloerverwarming in de bijkeuken en badkamer
• Verwarming en warm water d.m.v. eigen cv combi ketel (Intergas 2016)
• Elektrisch: slimme meter, 5 groepen, krachtgroep en 2 aardlekschakelaars
• Geheel voorzien van isolerende beglazing met 2 suskasten
• Nieuwe vloerisolatie begane grond (isolatiechips)
• In 2017/2018 buitenom geschilderd (in eigen beheer)
• Kopers (voor eigen gebruik) tussen 18 en 35 jaar kunnen eenmalig vrijgesteld worden van overdrachtsbelasting