Omschrijving

Het streekcentrum Jubbega-Schurega staat te koop!

Let op! Er zijn een aantal belangrijke punten die vooraf bekend gemaakt moeten worden om eventuele teleurstellingen te voorkomen:

1. De huidige bestemming is ‘Maatschappelijke doeleinden’ met daarin specifiek uitgewerkt: ‘sociaal cultureel met bedrijfswoning toegestaan’. Er mag gewoond worden ten dienste van en in combinatie met een sociaal culturele invulling. Ter voorbereiding op een eventueel bod blijkt het in de praktijk erg belangrijk om dit op voorhand met uw geldverstrekker of tussenpersoon te bespreken. Het zal gevolgen hebben voor de inbreng van eigen middelen. Dat kan per situatie en bank verschillen.

2. De gemeente Heerenveen heeft schriftelijk aangegeven dat ze positief staan tegenover een omzetting naar een woonbestemming. Deze omzetting vraagt tijd (afhankelijk van de omstandigheden varieert dit van 6 tot soms wel 24 maanden) en kost geld (kan oplopen tot ca. € 12.000). Daarbij komt dat het omzetten ook gekoppeld is aan een bestemmingswijziging bij de naastgelegen bedrijfswoning. De eigenaar van die bedrijfswoning staat eveneens open voor wijziging naar wonen, maar dient dan hetzelfde traject bij de gemeente te lopen. Indien gewenst kunt u via de makelaar meer inzage krijgen in de correspondentie hierover met buren en gemeente en een externe adviseur.

3. Verkopers hebben een lichte voorkeur voor een koper die een sociale of economische binding met deze regio heeft. We verzoeken de kandidaten daarom aan te geven in hun aanvraag voor bezichtiging óf en op welke wijze er sprake is van sociale of economische binding met Jubbega of omgeving.’ Verkopers behouden zich het recht van gunning voor.

Verbouw of nieuwbouw? Aan u de keuze! Beide opties zijn hier prima mogelijk. Het is een prachtige kans om vrijstaand op een ruime kavel aan de weilanden te wonen! Aangezien het pand nu nog geen woonbestemming heeft en ook niet als woonhuis in gebruik is dient u rekening te houden met 8% overdrachtsbelasting. In de ‘vanaf prijs’ is daar naar onze mening rekening mee gehouden.

Het betreft een degelijk pand met een (woon)oppervlakte van circa 150 m² op een kavel van maar liefst 1012 m². Aan de achterzijde is vrij uitzicht over de tuin en de weilanden mogelijk. Voor de indeling en de maatvoering verwijzen we naar de plattegronden. Oorspronkelijk gebouwd in 1926 en in de jaren 60 en 70 uitgebouwd en verbouwd. Sindsdien onderhouden, maar nog niet gemoderniseerd en niet geïsoleerd.

Jubbega (gemeente Heerenveen) is een dorp met veel voorzieningen zoals o.a. winkels, sportverenigingen en basisonderwijs. De ligging is zeer gunstig, zeker t.a.v. de bereikbaarheid /verbindingen van de grotere plaatsen zoals, Heerenveen, Drachten , Oosterwolde, A7 en A32. De omgeving is Ideaal om te wandelen, te fietsen, de hond uit te laten en/of heerlijk tot rust te komen. Een plekje zo lekker dicht bij de natuurgebieden zoals Kiekenberg, Tjongervallei en het Katlijker Schar. Dan weet je dat je zoektocht kan stoppen!

Neem uw eigen NVM makelaar mee!

Bijzonderheden:
• Eenvoudige sanitaire en keuken voorzieningen
• Verwarming en warm water d.m.v eigen CV ketel (Remeha uit 2005)
• Oplevering bij voorkeur inclusief de aanwezige roerende zaken
• Ouderdomsclausule is van toepassing (meer info bij de makelaar)
• Niet zelf-bewoningsclausule is van toepassing (meer info bij de makelaar)
• Over de koopsom is 8% overdrachtsbelasting verschuldigd
• Overdracht dient plaats te vinden bij notaris Hoekstra St.Nicolaasga