Omschrijving

De aanduiding ‘BIJZONDER’ is hier nog een understatement. Deze voormalige school uit 1856 is voor velen in het dorp een bekende en geliefde plaats. In 1962 werd het een gymnastieklokaal plus bibliotheek. Sinds 1994 is het een woonhuis, momenteel gecombineerd met een ruime galerie met atelier. De combinatie wonen en werken is hier ideaal. De prachtige ligging op een kavel van maar liefst 2645 m² aan de weilanden maakt het hier echt uniek wonen!

Het dorpje Langezwaag ligt in een rustige en landelijke woonomgeving maar wel met alle voorzieningen op fietsafstand. Zowel Gorredijk als Heerenveen liggen op ca. 5 km. Ook prima per openbaar vervoer bereikbaar met een bushalte op 50 meter. De ‘nieuwe’ basisschool is op loopafstand en het dorp heeft uitstekende sportvoorzieningen en een apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Indeling: begane grond: riante (school)hal, tuingerichte en sfeervolle woonkamer (± 45 m²) met aangrenzende keuken (± 13 m²), achterom. In de woonkamer is een vanuit de woonkamer bereikbare entresol aangebracht waar nog eens 33 m² woongenot is gerealiseerd. Achter de woonkamer is een gezellige veranda gemaakt van 30 m² waar vanaf het vroege voorjaar al genoten kan worden van het buiten zijn. De tuin is ca. 90 meter diep en beschikt over een vrij landelijk uitzicht van ongeveer 3 kilometer! In de tuin staan 2 schuren en een grote houtopslag. De verdere indeling op de begane grond: 3 riante slaapkamers (± 30, 24 en 25 m²) welke uiteraard ook anders gebruikt kunnen worden, 2 badkamers, sauna, 2 toiletten en een bijkeuken.
Etage: aan de straatzijde de riante vrij in te delen bovenverdieping van ± 110 m². Deze is vanuit de hal te bereiken middels twee trapopgangen aan weerszijden. Etage achterzijde: dat betreft de eerder genoemde entresol. Verder heeft het pand nog een ruime zolder voor opslag, te bereiken via een vlizotrap.

Bouwjaar oorspronkelijk 1856, grote verbouwingen 1962 en 1994.
Inhoud geheel ca. 1680 m³, perceel 2645 m².

Neem uw eigen NVM makelaar mee!

Bijzonderheden:
• Keuken: voorzien van oven, 5 pits gaskooplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasser
• Twee CV ketels aanwezig, bouwjaren 2009 en 2014
• Zonnepanelen: 16 stuks a 4000 Kwh per stuk
• Achterom via een 4 meter breed pad (vastgelegd recht in notariële akte)
• Schilderwerk is grotendeels in 2018 professioneel uitgevoerd
• Het dak is in 1999 deels vervangen
• Het platte dak deel is in 2009 vernieuwd (dakbedekking)
• De dakgoten zijn grotendeels in 2006 vervangen
• Badkamer voorzien van ligbad, douche, twee wastafels en een sauna
• 2e badkamer met douche en wastafel
• Op eigen terrein kunnen 6 auto’s worden geparkeerd.
• Wilt u een unieke presentatie in 3D ontvangen? Neem contact op met de makelaar en u ontvangt de schitterende Matterport 3D presentatie in uw mailbox.

——————————– De verkoper aan het woord: —————————–
Bewoner sinds 1999

Waarom heeft u destijds voor de woning gekozen?
Toen wij de veranda zagen, waren we eigenlijk al verkocht. Zo’n gevoel van “als God in Frankrijk”, maar nu in Langezwaag! Met ook nog eens gelegenheid voor het uitoefenen van onze hobby, galerie en winkel in klein antiek. Bovendien het buitenleven sprak ons aan, walnotenbomen gelijk gepoot.

Wat is de reden van verkoop?
Na 20 jaar Galerie en winkel in klein antiek is het tijd voor iets anders, en gezien onze leeftijd willen we “kleiner” gaan wonen.

Wat is het grootste verbeterpunt aan het huis geweest?
In de hoge klaslokalen hebben de vorige bewoners meer leefruimte gecreëerd door er entresols in te maken met behoud van het ruimtelijke gevoel. In de woonkamer bv is de lichtinval bijzonder door de hoge ramen. En de veranda eraan te maken, juist vanwege het hoogteverschil een echte veranda! Met uitzicht van 3 km over de landerijen met paarden en koeien

Voor wie is het huis het meest geschikt?
Heel divers! voor gezinnen, voor kantoor of anderszins werken aan huis, B&B etc, en zij die ook van het buitenleven houden!

Is er nog iets wat u kwijt wilt aan belangstellenden?
Het is een huis met een geschiedenis en dat voelt bijzonder dat je mee geschiedenis mag maken.