Omschrijving

D’Alde Pastorije staat te koop!

Ben je op zoek naar een permanent vakantiegevoel? Deze woonboerderij, met een kavel van 2.910 m², ligt op een fantastische locatie aan een bospad op 400 meter afstand van de Schoterlandseweg. Midden in de bossen op een unieke woonplek staat deze voormalige pastoriewoning, oorspronkelijk gebouwd in 1830. Daarna is het in verschillende periodes tot woonboerderij verbouwd. Geschikt voor dubbele bewoning (meergeneratiewoning) en tevens voor bijvoorbeeld B&B doeleinden.
Veel woonvertrekken zijn volledig gerenoveerd, nog enkele ruimtes zijn nog niet helemaal klaar voor gebruik.

Er bevinden zich op de royale kavel meerdere opstallen zoals een blokhut met veranda, tuinhuis, een carport. Rondom een fraai aangelegde tuin, een voortuin in Engelse stijl en voldoende parkeergelegenheid. Er is een ‘appartement’ aangebouwd, welke geschikt is voor verhuur. Deze beschikt over een eigen ingang, keuken en badkamer.

Voor de indeling verwijzen we naar de plattegronden. De woonboerderij heeft 2 woonunits met ieder een eigen woonkamer en woonkeuken. Daarbij hebben elk een slaapkamer en suite, en zijn er 2 slaapkamers op de eerste verdieping. Verder een hobbyruimte met bar, sfeervol voorzien van dakramen en een podium. Aangrenzend is de CV-bergruimte met een CV-ketel (2018).
Kortom een unieke woonplek met vele mogelijkheden voor alleen wonen, dubbele bewoning, verhuur of wonen-werken. Centraal gelegen ten opzichte van Heerenveen, Drachten, Gorredeijk en Wolvega. Midden in een natuurgebied en ook diverse wandel-, fiets- en ruiterpaden bevinden zich in de nabije omgeving. In de bosrijke omgeving bent u omringd door natuur en wilde dieren, zoals herten, egels, vossen en eekhoorns. De voorzieningen van Jubbega (o.a. supermarkt, sportaccommodaties, school) zijn slechts enkele kilometers verwijderd, net als de basisschool van het streekdorp Hoornsterzwaag.

* Vanwege het coronavirus verzoeken wij u om vooraf extra goed de foto’s te beoordelen, het filmpje te bekijken en bij voorkeur ook de virtuele rondleiding te maken. Dit kan met behulp van de VR bril die wij voor u klaar hebben liggen. Op verzoek kan deze ook per post gestuurd worden. Op deze manier kunnen we samen voorkomen dat er onnodige bezichtigingen (met besmettingsrisico) plaats vinden.

Neem uw eigen NVM makelaar mee!
 
 Bijzonderheden:

  • Badkamer 1 (2018): met douche, toilet en wastafel
  • Badkamer 2 (2019): met douche, toilet en wastafel
  • Keuken 1 (2018): v.v. magnetron, oven, vaatwasser, koelkast, 4 pits inductieplaat, gaspit voor wok en afzuigkap
  • Keuken 2 (2019): v.v. oven (hetelucht, grill en elektrisch), 6 pits gaskookplaat, vaatwasser, koelkast en afzuigkap
  • Verwarming en warm water d.m.v. eigen CV ketel (Nefit 2018)
  • Aangesloten op riolering
  • Aangemeld voor glasvezel, nog geen contract en geen betaling plaats gevonden