Omschrijving

Een unieke plek, waar de kikkers kwaken en de vogels fluiten.
Klein boerderijtje met beschut erf omzoomd door houtwallen. Veel ruimte voor tuinieren, het houden van dieren en er zijn stallen voor de paardenliefhebbers.

Gelegen in het buitengebied, aan een doodlopend weggetje richting het open vaarwater van de Turfroute. Aan het einde van de Ulesprong gaat een onverhard pad naar het pontje voor wandelaars en fietsers richting Nij Beets en De Veenhoop.

Verbouw of nieuwbouw? In beide gevallen moet er veel aan de woning gebeuren.

De totale oppervlakte is 2,3 hectare, verdeeld in het woonperceel met weiland van 7900 m² en een perceel weiland schuin aan de overkant van 15130 m².

Indeling: entree, woonkamer (± 32 m²), ruime woonkeuken (± 15 m²), kelder, badkamer, toilet, slaapkamer (± 11 m²) en bijkeuken. Etage: overloop, 2 slaapkamers (± 12 en 12 m²) en zoldertje.
Op het perceel staat een grote schuur/garage met stal (totaal ± 130 m²).

De bestemming ‘wonen’ geeft ruime mogelijkheden qua bebouwing. Hoofdgebouw max. ca. 150 m², goothoogte max. 4,5 meter, nokhoogte max. 10 meter. Bij- en aanbouwen tot max. 200 m² (middels vrijstelling) mogelijk. Er zijn meerdere vrijstellingsmogelijkheden in het bestemmingsplan opgenomen. De bestemmingsplanbepalingen zijn beschikbaar bij de makelaar.

Tijnje is een gezellig dorp met een rijk verenigingsleven, basisonderwijs en een zeer gunstige ligging nabij de A7 tussen Heerenveen en Drachten.

Perceel 7900 m² en 15130 m², inhoud ± 400 m³, bouwjaar oorspronkelijk ± 1920.

Kortom: Voor de één is het de ideale uitdaging om de boerderij weer in ere te herstellen, voor de ander is het een schitterende kans om nieuwbouw te realiseren. Punt van aandacht: als u kiest voor verbouw/renovatie blijkt een volledige financiering vaak niet haalbaar. Eigen middelen zijn dan nodig. Informeer bij uw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden:
• Geen luxe voorzieningen, maar alles werkt prima en werd tot voor kort gebruikt.
• Aangesloten op een septic tank (oud type).
• Verwarming d.m.v. AWB thermomaster CV ketel uit ca. 2002.
• Elektrisch: 5 groepen met aardlek.
• Voor wonen geldt 2% overdrachtsbelasting voor agrarisch (weiland) geldt 6%.
• Art. 6.3 (t.a.v. gebreken) van de NVM koopakte wordt uitgesloten (meer info bij de makelaar).