Omschrijving

Graag ontvangen wij uw bezichtigingsaanvraag bij voorkeur per mail. De bezichtigingen worden ingepland op donderdag 11 en vrijdag 12 augustus 2022.

‘buitenstate’.
Tussen de landerijen, vlak buiten het dorp Tijnje en op maar 3 minuten rijden van de A7 staat onze prachtige woonboerderij te koop. De boerderij is met hoogwaardig materialen, onderhoudsarm vrijwel volledig herbouwd, met het vooruitzicht dat het minstens 30 jaar in de familie zou blijven. Samen met twee schuren staat de boerderij op 3615 m² eigen grond, wat het geschikt maakt voor een gezin op zoek naar een ruim, landelijk leven. De woonkamer, hal en bovenverdieping zijn momenteel nog niet ingericht, en bieden daarom veel mogelijkheden voor eigen inrichting – ook voor bijvoorbeeld werk aan huis of kleinschalige bedrijvigheid. Omdat de boerderij recent is verbouwd met duurzame materialen, heeft het een volledig A Label.

Indeling:
Bij het binnenkomen door de achterdeur stapt u eerst in de bijkeuken. Links zit een slaapkamer, die met een gipswand afgescheiden is van een tweede slaapkamer en samen eventueel in een bedrijfsruimte van 20m² gevormd kan worden. Loopt u verder dan komt u in de ruime hal, met de luxe badkamer en hoofdslaapkamer aan de rechterkant. Verderop rechts vindt u de ruime woonkeuken. De woonkamer bevindt zich aan de voorkant van de boerderij en kan eenvoudig een (open) verbinding met de woonkeuken krijgen. De woonkamer is net als de gehele bovenverdieping nog niet ingericht. De bovenverdieping (woonoppervlakte ± 88 m²) zou als woonruimte ingericht worden, maar is ook geschikt voor eventuele kleinschalige bedrijfsplannen. In de nok is tenslotte nog een ideale zolderruimte van ca. 15 m². De totale woonoppervlakte van deze prachtige woonboerderij is maar liefst 219 m².

Perceel:
Op de 3615 m² eigen grond rondom de boerderij bevinden zich aan de achterkant van het perceel ook een schuur en een overkapping (totaal ca. 172 m²). Het pad ligt momenteel aan de westkant van de boerderij, maar zou ook naar de oostkant verlegd kunnen worden zodat u bij de keuken een zonnig terras kan plaatsen. Op het dak van een van de schuren is er de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen en de achterkant van de tuin is heerlijk om van de zon en de ondergaande zon te genieten.

Ligging:
De boerderij bevindt zich binnen de driehoek Heerenveen-Drachten-Leeuwarden en heeft daardoor een mooie, centrale ligging in Friesland. Met drie minuten rij-afstand van de A7 en acht minuten van de A32 is de locatie prima bereikbaar. De boerderij is gelegen aan een fietspad en bevindt zich 700 meter van het dorp Tijnje, waar ook een basisschool, een aansluiting op het openbaar vervoer, en diverse sportverenigingen te vinden zijn. Gorredijk met alle andere voorzieningen is op korte afstand gelegen. Tot slot is er voor de natuurliefhebber het natuurpark de Deelen op een paar minuten afstand rijden vanaf de boerderij.

Bijzonderheden:
• De keuken is vervaardigd van massief geolied eikenhout dat bewerkt is met een ovenbehandeling voor een donkere
kleur en langere levensduur. Het keukenblad is gemaakt van Belgisch hardsteen en heeft een uitgeholde gootsteen
met Engelse kraan. Verder zijn de koelkast en vaatwasser ingebouwd en vindt u daarnaast een schitterende 6-pits
oven van Falcon Elan.
• De badkamer bevat twee zuilen wasbakken, met kranen en een bad van het merk Heritage. Verder is een douche
aanwezig.
• De kozijnen zijn van kunststof en Meranti.
• alle goten zijn voorzien van polyester van Polyplus Assen.
• de klassieke uilenborden zijn gefabriceerd van massief kunststof bij Batema uit Harkema.
• Om het unieke karakter te behouden zijn voor de muren Friese geeltjes gebruikt en is het dak bedekt met Friese
golfjes (exacte herkomst is bekend).
• Aangesloten op goedlopende glasvezel verbinding.
• Verder is alles buiten afgemonteerd met RVS.
• Elektrisch: 16 groepen en 2 krachtgroepen en 6 aardlekschakelaars.
• Verwarming en warm water d.m.v. Nefit combi ketel (okt. 1998). In combinatie met vloerverwarming (badkamer
en keuken). Daarnaast is een schoorsteen aanwezig voor een mogelijke pellet- of houtkachel.
• De boerderij heeft een geïsoleerde ‘broodjesvloer’ (beton), met kruipruimte waar de leidingen lopen (aan- en
afvoeren).
• Oorspronkelijke bjr 1907, ver/herbouw 1992-1997, voorhuis 2019-2021.