Mijn favorieten

woningruilWoningruil? Hoe zit dat?
De basis van een ruil is gelegen in het feit dat
huizenzoekers pas iets willen kopen als ze hun eigen huis verkocht hebben. Dit ter voorkoming van dubbele lasten. Door te ruilen voorkomt een koper deze dubbele lasten. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de verkoper. Een win-win situatie.

Soms kan een ruil zelfs uit meer dan 2 woningen bestaan! Woningruil is niet eenvoudig, er dient aan veel voorwaarden gedacht te worden, zoals het afstemmen van een overdrachtsdatum, het voorbehoud van financiering "over en weer", de onderhandeling van de te kopen en de te verkopen woning, etc. etc. Laat u begeleiden door uw eigen NVM makelaar. De woningen waarbij woningruil mogelijk is staan samengevoegd op een speciale pagina met geselecteerde woningen die voor ruil open staan.

Er zijn twee soorten woningruil:
1. de woningruil waarbij beide partijen daadwerkelijk in elkaars woning willen gaan wonen
2. de woningruil waarbij de verkoper van een duurdere woning d.m.v. woningruil in een lager prijssegment terecht wil komen, waarbij zijn verkoopkansen stijgen

Als consument (woningzoekende) is het met dit systeem eenvoudig om snel inzicht te krijgen in de woonwensen van de verkoper. Hopelijk past het zo dat koper en verkoper 'elkaars woning leuk vinden', dan is sprake van een kans op woningruil!