Ga naar de inhoud

Wat begon met het idee voor een nieuwe keuken, eindigde in een ander huis. Wiep en Margo woonden al op een prachtige plek, vrijstaand, beschut en met flink wat ruimte, en toch besloten ze te verhuizen. Reden hiervoor was met name de drukke weg voor hun voormalig huis.

Wiep en Margo, geboren en getogen Friezen, zijn ruim 8 jaar een stel samen. Ze kenden elkaar al langere tijd en woonden in hetzelfde dorp. Pas zo’n 8 jaar geleden kregen ze, beiden single op dat moment, belangstelling voor elkaar. Wiep had zijn huis al te koop staan. Na verkoop trok hij bij Margo en haar kinderen in. Wiep zijn beide kinderen woonden al zelfstandig. Na een jaar besloten ze samen een andere huis te kopen. Wiep was een groot huis gewend, die van Margo was niet al te groot, maar met een behoorlijke tuin waar Margo veel plezier in beleefde. Voorwaarde voor een ander huis was dan ook ruimte, zowel binnen als buiten. Klussen geen probleem. Het werd een huis in Jubbega. Prachtige plek, maar Margo vond de weg wel druk. Maar goed, ze zouden het proberen en het tijd gunnen om te wennen. Na 5 jaar al flink wat klussen te hebben geklaard werd het tijd voor een nieuwe keuken. Hierover mijmerend werden de klusplannen steeds groter en uiteindelijk kon je het wel een verbouwing noemen. Maar…… de weg kwam ook weer ter spraken. Tja, daar zou Margo nooit helemaal aan wennen en zo begon het stel na te denken of ze dan misschien toch nog een keer wilden verhuizen.

Het werd een verhuizing naar een prachtige rustige plek. Een huis onder architectuur gebouwd in een stukje bos aan de rand van Jubbega. Een fantastische plek, heerlijk tussen de bomen, een grote tuin met een grote vijver en geen last van de weg. Wiep en Margo hebben nu een perceel van bijna 3000 M2. Ze zijn druk aan het klussen. De kamer en keuken zijn reeds naar hun smaak ingericht. Ze hebben een hout gestookte leemkachel geplaatst, waar ze heerlijk van genoten hebben afgelopen winter. Het is een knuffelkachel en Margo merkt lachend op dat Wiep de kachel al bijna meer knuffelt dan haar. Nu de lente zich heeft aangediend en ze lekker buiten bezig zijn valt het op dat het niet bepaald stil is. Een kakofonie van vogels die hun mooiste liedjes zingen. Dat is een heerlijk ‘lawaai’ lacht Margo.

Wiep en Margo hebben deze prachtige plek op een steenworp afstand van hun vorige huis gekocht met behulp van makelaar Sierd Moll. Wiep en Margo kennen Sierd en zijn zus Jeannette al heel lang als makelaars en hebben eerder naar tevredenheid van hun diensten als makelaars gebruik gemaakt. Het was dan ook een logische stap om deze makelaars wederom te vragen om te helpen. Het zijn fijne mensen, die echt luisteren naar wat je wensen zijn en moeite voor je willen doen. En daarbij moeten we niet vergeten dat Sierd zijn vrouw Petra en Iepie, die samen de administratie en communicatie regelen, hier ook een belangrijk steentje aan bijdragen.

Appje sturen?