Vóór Funda? Ssst stille verkoop…

sierd moll horen zien en zwijgen handen voor de oren handen voor ogen hand voor mond

Niet alle verkopers willen de woning in de actieve verkoop plaatsen. Ze willen soms liever geen bord in de tuin. Ook het vermelden op Funda gaat ze (nog) een stap te ver. Dat is voor zoekers wel jammer want u kunt, als woningzoekende, deze woningen dus niet traceren.
Toch zijn deze verkopers best bereid om de woning te verkopen. Ze kiezen eigenlijk voor een zogenaamde ‘stille verkoop’. Via de makelaar wordt het huis dan uitsluitend aangeboden aan actieve zoekers, die bij een makelaar staan ingeschreven. Een selectieve groep serieuze belangstellenden!

Vrijwel iedere makelaar heeft op die manier wel een paar woningen in portefeuille. Ook bij Makelaardij Sierd Moll is dat het geval.
Wilt u meer weten over onze werkwijze en de regelgeving van de NVM m.b.t. stille verkoop dan ziet u onderaan deze pagina een overzicht van de regelgeving en onze werkwijze.

Hieronder een overzicht van een deel van de woningen welke wij in ‘stille verkoop’ hebben.

Daaronder staan de woningen die we via stille verkoop hebben verkocht in de afgelopen maanden.


Hoornsterzwaag: Écht landelijk wonen! Wat een heerlijke rustige plek, zo aan het einde van een doodlopende klinkerweg in het schitterende buitengebied van Hoornsterzwaag (gem. Heerenveen). Het ideaal voor de liefhebbers van rust, privacy, natuur en een prachtig landelijk uitzicht. Perceel 3820 m², prijsklasse € 325.000,– k.k.

Luchtfoto 10e Wijk 8 Hoornsterzwaag


Makkinga: Villa Nova: ‘Een vermogende burgemeester in Ooststellingwerf liet in de negentiende eeuw deze romantische villa in Makkinga bouwen’ (uit: Langs onverharde wegen). Na de bouw in 1859 als burgemeestershuis is het in 1872 in gebruik genomen als dokterswoning, thans huisartsenpraktijk. meest recente renovaties tussen 2001 en 2011, perceel 9259 m² en inhoud ca. 1650 m³.  Prijsklasse: € 575.000,– k.k.

Lyclamaweg 17 Makkinga Villa NovaJubbega: Geen asfalt, geen klinkers, maar een heerlijk ouderwets verhard pad leidt naar deze verrassende woning met maar liefst drie slaapkamers op de begane grond en één op de etage. Perceel 3.740 m², prijsklasse € 439.500,– k.k.
Gorredijk: Hoe leuk is dat? De kwaliteit van 2014 in een jasje van 1880. Deze prachtige woning is gelegen op een gewilde plek aan de Compagnonsvaart, onderdeel van de “Turfroute”. Prijsklasse € 237.500,– k.k.Gorredijk: Heerlijk rustig wonen nabij alle voorzieningen. In een doodlopend hofje met slechts 6 woningen staat deze keurige 2 onder 1 kap woning met garage. Perceel 294 m², prijsklasse € 219.500,– k.k.


Langezwaag: wonen in een directeurswoning!  In deze voormalige directeurswoning uit 1924 woonde de directeur van de tot 1964 in gebruik zijnde zuivelfabriek. De woning is inmiddels gemoderniseerd maar heeft nog de sfeer en de uitstraling van destijds met o.a. mooie hoge plafonds en paneeldeuren. Kavel 345m², prijsklasse: € 259.500,– k.k.


Hemrik: vrijstaand wonen met een grote garage én een landelijke ligging voor een scherpe prijs. Buiten de bebouwde kom, in het nabijheid van bos en heide. Kavel 484 m², prijsklasse € 205.000,– k.k.


Jubbega: Leuke woonboerderij, genoeg ruimte voor de tuin- en/of dierenliefhebber met een vrijstaand volledig geïsoleerd bijgebouw. Kavel 4310 m², prijsklasse € 299.000,– k.k.


Waskemeer: Sfeervolle woonboerderij aan de weilanden vlakbij de schitterende natuur van het “Blauwe Bos”  kavel 3580 m², prijsklasse € 450.000,– k.k.


Gorredijk: Wel de lusten niet de lasten! Keurig 3 kamer appartement met parkeerplaats (kelder) en een berging gelegen in het centrum. Prijsklasse € 325.000,– k.k.

Verkocht onder voorbehoud!


Jubbega: Eenvoudige sfeervolle woning op een prachtig plekje net buiten het dorp. Bouwkavel of een uitdaging? Kavel van ruim 3.000 m², prijsklasse € 285.000,–k.k.

Verkocht onder voorbehoud!


Oldeholtpade: Deze ca. 100 jaar oude boerderij kenmerkt zich hoofdzakelijk door de unieke sfeer en de ruime kavel van 1,6 ha met een eigen bosje. Bijzonder geschikt voor liefhebbers van tuin, natuur en dieren maar iets minder geschikt voor wie een luxe woonboerderij zoekt. Prijsklasse: € 384.800,– k.k.

VERKOCHT


Riante villa met serre op prachtig plekje in Loevestein Gorredijk, prijsklasse € 382.500,– k.k.

VERKOCHT


De bedoeling van ‘stille verkoop’ is dat alleen het netwerk van ons kantoor en de andere NVM makelaars benut wordt. Bij vrijwel alle makelaars staan actieve zoekers (vrijblijvend) ingeschreven. Bij ons kantoor staan ruim 500 zoekers ingeschreven. Overigens hebben we van die mensen geen aankoopopdracht. Er is dus geen risico van belangenverstrengeling. Deze zoekers kunnen we bereiken middels de stille verkoop. Er komt dan dus (nog) geen bord in de tuin, geen advertenties in de krant en de woning staat (nog) niet op Funda.Hieronder brengen we onze werkwijze, met in achtneming van de regels van de NVM met betrekking tot de stille verkoop onder uw aandacht.Als u kiest voor stille verkoop, dan:

  1. Worden de gegevens van uw woning in het NVM (zoek) systeem aangemeld met een verkooptekst en eventueel met één of meerdere foto’s. Andere makelaars ontvangen hiervan ook bericht. Alle ingeschreven zoekers ontvangen bericht, indien uw huis binnen de zoekcriteria van die zoeker past. Zowel zoekers bij ons kantoor als zoekers via andere makelaars. U bereikt dus de actieve woningzoekers.
  2. Wordt uw woning geplaatst met een foto op de(ze) pagina ‘stille verkoop’ van ons kantoor.
  3. Wordt de prijs indien gewenst niet vermeld, we kunnen de woning in het uitwisselingssysteem zetten met ‘prijs op aanvraag’. Op onze pagina (zie punt 2) zetten we de globale prijsindicatie erbij.
  4. Is een getekende verkoopopdracht wel verplicht; een NVM makelaar heeft namelijk conform de regels van de NVM wel een schriftelijke opdracht van de verkoper nodig om de woning in stille verkoop te plaatsen. Ook handig voor u als verkoper, het voorkomt verrassingen achteraf.
  5. Vult de verkoper wel een vragenlijst en lijst van zaken in. Om eventuele belangstellenden goed te informeren, hebben we wel een vragenlijst en lijst van zaken e.d. ingevuld nodig.

Kiest u voor ‘stille verkoop’, controleer dan wel of uw makelaar via het zoeksysteem Tiara werkt, anders bereikt u alleen maar zoekers van de betreffende makelaar. Dan kan het wel eens echt stil worden.

Schrijf je in als woningzoeker bij ons of je eigen nvm makelaar… bij de meeste makelaars kan dat kosteloos. Dan ontvang je ook de ‘stille verkoop’ panden in je mailbox!
Vul het contactformulier in: KLIK HIER!

Meer weten? Neem contact op met ons kantoor: 0513-460101