Ga naar de inhoud

Hieronder geven we vier belangrijke tips:

We krijgen veel vragen van belangstellenden over de prachtige nieuwbouwwijk De Vrieswijck. Een veel gestelde vraag is: hoe kan ik meer kans maken op een woning.

Eigenlijk is het heel eenvoudig samen te vatten: hoe meer zekerheid je te bieden hebt hoe groter dan kans op succes. Maar hoe kun je zekerheid geven en welke zekerheden zijn van belang….?

Hieronder geven we vier belangrijke tips:

  1. 1. Zorg ervoor dat je weet hoe je er financieel voor staat. Na een goed gesprek met één van de twee projectaanbieders (Rabobank of Regiobank/Van Campen Dijkstra) weet je wat financieel haalbaar is, wat een groenhypotheek is, welke maandlasten je kunt verwachten en kun je een ‘financiële check’ uploaden bij je inschrijving. Die financiële check kan soms van doorslaggevend belang zijn. Uiteraard mag dit ook bij uw eigen tussenpersoon of bank aangevraagd worden.

  2. 2. Heb je een eigen woning? Laat dan een inschatting maken van de verkoopkansen én de verkoopwaarde. Is het een eigen woning in deze regio dan komen wij graag langs. Vrijblijvend en kosteloos. Sterker nog! Voor kopers van De Vrieswijck hebben wij een leuke projectaanbieding waarmee je maar liefst 495 euro kunt besparen op de verkoopkosten. Klik hier om contact op te nemen! Is het een woning buiten onze regio? We werken in dit project samen met Makelaardij Hoekstra! Zij zijn actief in geheel Friesland (plus vestigingen in Almere en Groningen). Door deze stap nu al te zetten weet je beter wat je budget zal zijn.

  3. 3. Verdiep je goed in het project, zodat je weet welke woningen geschikt én haalbaar zijn. Maak een account aan en geef je voorkeur vrijblijvend door zodra dit op de site kan. Geef naast je eerste voorkeur ook een tweede of derde voorkeur op. Je kunt zelfs tot maximaal 10 voorkeuren gaan. In dit stadium is dit volledig vrijblijvend.

  4. 4. Verdiep je goed in het kopen van een nieuwbouwwoning. Dat is anders dan het kopen van een ‘bestaande bouw woning’. Bij nieuwbouw is het bijvoorbeeld ‘vrij op naam’ in plaats van ‘kosten koper’. Dat bespaart flink. Aan de andere kant heb je weer te maken met andere kosten zoals stoffering en dergelijke. Op de site van Vereniging Eigen Huis staan veel tips die je verder kunnen helpen.


We kunnen ons goed voorstellen dat er erg veel op je af komt. Uiteraard helpen we graag in het proces om door de bomen het bos te blijven zien. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met één van onze makelaars.

Appje sturen?