Energielabel nieuwe stijl

 

Huiseigenaren die voor 1 januari 2021 een energielabel aanvragen, kunnen veel geld besparen. Nu kan zo’n keurmerk nog online worden aangevraagd en dat kost gemiddeld 10 euro. Na 1 januari 2021 komt na de aanvraag een controleur kijken en dan kan de prijs oplopen tot waarschijnlijk circa tweehonderd euro.

Een energielabel is verplicht als mensen hun huis willen verkopen of verhuren. Het keurmerk laat onder meer zien hoe goed het huis geïsoleerd is. De overheid wil op deze manier stimuleren dat eigenaren hun huis energiezuiniger maken door het bijvoorbeeld beter te isoleren en een zuiniger verwarmingssysteem aan te leggen.

Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Bij verkoop van het huis moet dat voorlopig document zijn omgezet in een definitief keurmerk. Dat kan nu dus nog eenvoudig en goedkoop online, maar moet na 1 januari 2021 met een controleur.

Voor onze opdrachtgevers staan wij graag klaar om ze te helpen met de aanvraag energielabel.  Maar ook voor potentiële nieuwe opdrachtgevers staat deze service klaar.

Opdrachtgevers (of potentiële opdrachtgevers): klik hier voor meer informatie en/of hulp van Makelaardij Sierd Moll bij de aanvraag van je energielabel.

Geen opdrachtgever?  Klik hier voor meer informatie om zelf je energielabel aan te vragen.