Ga naar de inhoud

Logo Funda omgekeerd
Nieuw aanbod, wie reageert het snelst?

Stort jij je ook altijd vol overgave op het nieuwe aanbod op Funda? Dan doe je exact wat iedereen doet en ben je waarschijnlijk één van de vele belangstellenden. En uiteindelijk moet je dik betalen (bieden) en maak je weinig kans….. Dat kan anders!

Omdenken in de makelaardij:

de verkopersmarkt heeft namelijk ook voordelen voor kopers!
De huizenmarkt is de laatste tijd volledig omgeslagen van een kopersmarkt maar een verkopersmarkt. Als koper moet je ‘als een speer’ reageren op nieuw aanbod anders ben je (weer) te laat. We zien namelijk steeds vaker dat woningen die nieuw in de markt komen binnen enkele weken verkocht worden. Je zit als woningzoeker waarschijnlijk steeds op Funda te kijken bij het aanbod ‘van de laatste 5 dagen’. Je wilt het meest recente aanbod. Als koper moet je niet alleen snel reageren, maar dan ook een prijs betalen die dicht bij de vraagprijs ligt anders gaat de woning naar een ander. Erg frustrerend. En stressvol.

Hoe kan dat anders?

Daarvoor is het nodig dat je als koper naar andere mogelijkheden gaat kijken. Je moet ‘omdenken’. Bekijk het ‘oudere’ aanbod eens op Funda. Dat kan door te selecteren op datum.
Huizen die al wat langer te koop staan, krijgen al snel het stempeltje ‘daar is vast iets mee’ anders was het al lang verkocht. Toch? Dat is in heel veel gevallen geheel onterecht. Het zijn meestal prima woningen, maar je moet als verkoper ook net even geluk hebben met het juiste moment. Soms zit de verkoper in die beginfase ook nét wat te hoog met de prijs. Als het dan niet binnen een paar weken verkocht is, dan kan het soms wel een half jaar tot een jaar duren. Door als woningzoeker te kijken in deze categorie huizen heb je aanzienlijk minder stress en een betere onderhandelingspositie.

De tip van ons:

bekijk het ‘oudere’ aanbod eens grondig en ontdek dat daar prima huizen tussen zitten met een betere onderhandelingspositie.

Appje sturen?