Ga naar de inhoud

Sierd Moll Makelaars steunt vele evenementen, sporters, verenigingen en andere activiteiten. De volgende verenigingen of initiatieven kunnen op onze steun rekenen omdat zij gekoppeld zijn aan sportieve of interessante initiatieven, door en voor enthousiaste mensen!

Sponsoring van verenigingen

V.V. GorredijkV.V. ODV WijnjewoudeV.V. Tijnje
v.v. ODV - Wijnjewoude
V.V. LangezwaagS.V. THORV.V. Jubbega
V.V. WispoliaUdirosV.V. Blue Boys Nij Beets
T.V.C. TerwispelV.V. RevaOliebollenloop
K.V. LDODKOerrockMusic Meeting
Toanielselskip TerwispelFietsturfroute GorredijkKenonz Zwefilo
Zwembad De DelteMuseum OpsterlanSamenloop voor hoop
Piter RunB.C. GorredijkZwembad Nij Beets
De FugelhellingIt LiphusterfeestDe Skans
Muziekvereniging De VleckeMaarten van der Weijden foundationDit is Opsterlan
Sierd Moll en Jeannette Schram op de tandem voor het nieuwe dorpshuis van Jonkerslan
Iepenloft OpsterlanDorpsfeest Luxwoude

Koop elders niet wat het eigen dorp u biedt

Doordenkertje…. Je hoeft er geen makelaar voor te zijn. Het valt iedereen denk ik wel op, die leegstand in veel dorpen en steden. Mensen die ik hier over spreek vinden dat net als ik erg jammer. Het is zorgelijk, zeker als je bedenkt dat er waarschijnlijk nog meer leegstand aan zit te komen. Toch ligt denk ik de oorzaak van die leegstand bij ons allemaal. Niet alleen in Gorredijk, maar in veel dorpen in Nederland. De economie veranderd razendsnel. Internet speelt een steeds grotere rol. Daar ligt een uitdaging voor de ondernemer, maar ook voor de consument.

Vicieuze Cirkel

Misschien denken we allemaal wel te weinig aan de ‘eigen middenstand’. Het gemak van internet is blijkbaar te verleidelijk. Misschien onomkeerbaar, dit proces? Toch is het vreemd dat deze winkeliers wel gevonden worden als het gaat om werving voor sponsoring en advertenties. Langs de sportvelden en in de diverse clubbladen zie ik al die middenstanders met reclameborden en advertenties. Ik mis de multinationals en de landelijke webshops daarbij vaak. Als de lokale ondernemer geen geld meer verdiend, zal de sponsoring terug lopen en gaat de contributie van de sportvereniging omhoog. Gevolg daarvan is weer dat er in het sportende gezin minder geld overblijft om uit te geven in de winkel. Misschien dan toch maar wat kopen bij een webshop? Zie hier de vicieuze cirkel waar we in belanden.

De kans is inderdaad aanwezig dat je in de winkel iets meer moet betalen dan op het internet. Een winkel houden kost geld, meer geld dan een opslagruimte met een website. Naast sponsoring moeten de lokale winkeliers en lokale ondernemers namelijk ook nog veel geld betalen voor een Sinterklaasintocht, een winterfair, een ‘langste dag festival’, kerstverlichting e.d. Dat zal de prijs van een product in een winkel misschien iets hoger houden, maar in ruil daarvoor krijg je terug; service, gezellige winkelstraat, een Sinterklaas intocht, winterfair, sponsoring sport en cultuur, lagere contributies! De volgende keer dat je niet naar de lokale winkel gaat, bedenk dan dat het je goed recht is om je eigen koers te varen, maar dan mag je ook niet klagen over de negatieve effecten.

Dit moest me even van het hart, terwijl ik er zakelijk eigenlijk geen last van heb aangezien ‘mijn product’ niet een winkelproduct is. Mij stoort het wel dat er veel winkels leeg staan. En ik merk dat veel meer mensen dat heel jammer vinden. We kunnen het veranderen, als we allemaal volgens de volgende spreuk handelen: ‘Koop elders niet wat het eigen dorp u biedt’.

Appje sturen?