Ga naar de inhoud

Bijna iedereen kent het principe van een huis kopen onder voorbehoud van verkoop eigen woning. Dubbele lasten zijn namelijk nooit leuk. Maar de huizenmarkt is een beetje op hol geslagen de laatste tijd. We merken steeds vaker dat mensen juist pas willen verkopen als ze eerst een ander huis gevonden hebben. Angst om ‘dakloos’ te worden zou je het kunnen noemen. Het nadeel van allemaal afwachten tot iemand anders het huis te koop zet is dat er geen doorstroming op gang komt. Wij hebben daar uiteraard iets op bedacht:

Verkopen onder voorbehoud van aankoop:

Dat werkt als volgt; Je zet je huis te koop maar geeft daarbij duidelijk aan dat de koop alleen door gaat als er binnen een bepaalde termijn (bijvoorbeeld 6 maanden) een ander huis gevonden wordt. Lukt dat niet dan kun je de verkoop ongedaan maken of de koper vragen om verlenging met bijvoorbeeld nog eens 3 maanden.

Omdat het voor een koper een onzekere situatie is zou je er voor kunnen kiezen om een clausule op te nemen waardoor de kopers wel verder kan zoeken naar andere geschikte woningen. Als de koper een ander huis vindt dan kan hij verkoper 48 uur de tijd geven om aan te geven of verkoper bereid is van zijn voorbehoud van aankoop van een andere huis af te zien of de koop te ontbinden.

En nu?

Als initiatiefnemer van dit nieuwe systeem, hopen we andere makelaars en verkopers te stimuleren om hier mee aan de slag te gaan. Op deze manier kan er doorstroming ontstaan.
U ziet het, wij denken in oplossingen. Daar staan we inmiddels om bekend. Wilt u ook een oplossingsgerichte makelaar? Neem contact op met ons kantoor: 0513-460101 of info@sierdmoll.nl.

Appje sturen?