Omschrijving

Bijzonder sfeervolle vrijstaande woning met slaap- en badkamer op de begane grond. De woning is oorspronkelijk gebouwd rond 1920 en heeft een hele knusse uitstraling met authentieke elementen. Met zijn ligging in het centrum van het dorp zijn de lokale scholen, de bushalte en andere voorzieningen op loop-fietsafstand. In 2002 is de woning voorzien van een ruime aanbouw met openslaande deuren naar de tuin. Deze ruimte is voor meerdere doeleinden geschikt waaronder als slaapkamer maar uiteraard ook als werk/hobbykamer.  De woning is goed onderhouden, zo zijn vanaf ca. 2012 o.a. de voorgevel en schoorsteen opnieuw gevoegd, zijn er nieuwe kozijnen geplaatst, is er een nieuwe dakkapel geplaatst en is de keuken vernieuwd. Onlangs is de bovenverdieping gemoderniseerd waarbij onder andere Velux dakramen zijn geplaatst en het dak geïsoleerd is.

Indeling: entree, woonkamer (± 25 m²), keuken (± 18 m²), kelder, achterom, (slaap) kamer (± 12 m²), badkamer (± 5 m²) en vrijstaande berging (± 12 m²). Etage: 3 slaapkamers (± 8, 10 en 5 m²).

Let op, want doordat deze woning iets verder van de weg ligt dan de rest van de buurt rijdt u de woning zo voorbij. Door zijn ligging beschikt u voor de woning over eigen parkeergelegenheid.

De Knipe is een dorp met ca. 1.400 inwoners op fietsafstand van Heerenveen. Het dorp heeft o.a. een rijk (sport)verenigingsleven, kinderopvang en een basisschool.
De Knipe ligt midden in een landelijk gebied en op loopafstand van de bossen van Oranjewoud en op slechts 5 minuten van de A32 en daarmee een prima verbinding met de randstad.

Bijzonderheden:
•    Badkamer (ca. 2002): met douche, wastafel en wasmachineaansluiting
•    Keuken (2015): met vaatwasser, oven, 4 pits gaskookplaat en afzuigkap
•    Elektrisch: 3 groepen en 1 aardlekschakelaar
•    Verwarming d.m.v. gaskachels
•    Warm water d.m.v. eigen geiser
•    Boeidelen voor en achter zijn recent vernieuwd en geschilderd
•    Kopers (voor eigen gebruik) tussen 18 en 35 jaar kunnen eenmalig vrijgesteld worden van overdrachtsbelasting

Inhoud ± 305 m³, perceel 227 m², bouwjaar oorspronkelijk ca. 1920.