Ga naar de inhoud
Overeind houden

Bizarre tijden…. alles loopt anders dan anders. Daarom schrijf ik nu even niet over de woningmarkt. Makelaars hebben geluk, voor ons is weinig veranderd. Deze column gaat over de gedupeerde ondernemers van de lockdown. Om ze een hart onder de riem te steken.

Niet alleen ondernemers, ook verenigingen, dorpshuizen en musea. Alhoewel, dat zijn eigenlijk ook ondernemingen. En juist nu in de kerstperiode moeten de deuren dicht blijven. Dat druist bij alle ondernemers en vrijwilligers tegen hun gevoel in. Ze willen actie, helpen, van toegevoegde waarde zijn. Dat wordt nu bijna onmogelijk gemaakt. Logisch, want alleen samen kunnen we de verspreiding van het virus tegen gaan. Wat moet dat moet.

Wat mij nu mooi lijkt, is dat we met z’n allen ervoor zorgen dat de winkels, verenigingen, dorpshuizen, musea en horeca kunnen blijven bestaan. Dat kan op vele manieren, maar vooral door ze te steunen. Applaus en medeleven is prachtig, maar daar kan de schoorsteen niet van roken. Ik roep iedereen op om online bij je vaste regionale winkel te bestellen. Zelfs al is de webshop van de kleine zelfstandige minder uitgebreid dan die van de grote jongens. Maar de kleine zelfstandige zorgt ervoor dat de vele verenigingen kunnen blijven bestaan. Zij adverteren in de clubbladen, langs de velden, op de websites. Ze verdienen je steun. Juist nu! En nu we toch bezig zijn…. zeg je lidmaatschap niet op bij je vereniging of club. Als je het kunt betalen, doe het dan. Als de crisis straks een keer voorbij is, zullen we blij zijn dat deze voorzieningen niet verdwenen zijn. En dan hebben we daar samen voor gezorgd. Dat is een fijne (kerst)gedachte.

Ik sluit als makelaar af: ik wens iedereen huiselijke feestdagen!

Meer blogs en vlogs

Appje sturen?