Omschrijving

Wat een prachtige en verrassende plek! Deze keurig onderhouden woning is vrijwel geheel opnieuw opgebouwd in 2006. Prachtig zicht over de weilanden! En ook nog eens een heerlijke landelijke tuin. De kavel is maar liefst 1350 m² groot. Het verrassende is dat aan dit deel van de Weinterp vrijwel geen doorgaand verkeer komt. De oorspronkelijke woning uit 1945 is in 2006 aanzienlijk groter gemaakt en geheel voorzien van nieuwe buitenmuren (spouw). Daarbij is de isolatie ook naar het niveau van 2006 gebracht! In deze tijden van hoge energiekosten is het mooi om te weten dat de woning in 2021 is voorzien van 14 zonnepanelen van 360 Wp per stuk (opbrengst ca. 4800 Kwh per jaar).

Indeling en afmetingen woonhuis: de woning heeft een ideale en gewilde indeling; hiervoor verwijzen we naar de plattegronden, de foto’s én de unieke mogelijkheid van een virtuele rondleiding. Deze 3D rondleiding is zowel via onze website als Funda te bewonderen en geeft u al een prachtig en waarheidsgetrouw beeld. U kunt namelijk op een ‘Google-street-view-achtige manier’ door de gehele woning wandelen. Naast de woning is een grote dubbele carport, een schuur (met zolder) en een terras overkapping gesitueerd.

Vanuit de woning sta je binnen één minuut aan de Turfroute bij het prachtige sluisje (Weinterper Slûs). Een paar minuten de andere kant op en je staat in het rustieke en gezellige Speelbos Sparjebird. Daar is tevens een leuke horecagelegenheid.

Formeel is de woning gelegen in Wijnjewoude, maar de afstand naar Hemrik is veel kleiner waardoor dit deel gevoelsmatig bij hemrik ‘hoort’. Vandaar dat we u over beide dorpen informeren: Hemrik is een landelijk gelegen dorp met o.a. een basisschool, gastouderbureau, multifunctioneel centrum en openlucht natuurzwembad, ijsbaan en ‘de fraaie Witte Kerk’; een culturele ontmoetingsplaats. Hemrik is gelegen in de nabijheid van veel natuurgebieden en de Compagnonsvaart, bekend van de Turfroute. De buurdorpen Gorredijk en Beetsterzwaag vormen een prima aanvulling voor wat betreft het voorzieningenniveau. Hemrik wordt omringd door bijzonder fraaie natuurgebieden zoals de uitgestrekte bossen rondom Beetsterzwaag, Olterterp, Wijnjewoude en Bakkeveen. Ook de golfbaan van Beetsterzwaag is nabij. Wijnjewoude is een gezellig dorp met een rijk verenigingsleven op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. De ligging bij diverse bos- en heidegebieden maken deze plek fantastisch voor natuurliefhebbers.
De bereikbaarheid van de grotere plaatsen in de omgeving is zeer gunstig. Leeuwarden, Groningen, Heerenveen en Assen, maar ook Dokkum zijn per auto in ongeveer een half uur te bereiken. Drachten bevindt zich op slechts 10 auto-minuten afstand.

Kunt u wel wat hulp en advies gebruiken? Neem dan uw eigen NVM makelaar mee!

Bijzonderheden:
• Schilderwerk buitenom: 2022 door Bethlehem
• Schilderwerk binnen grotendeels in 2022 uitgevoerd
• Keuken (2006) met koelkast, combi magnetron (2022), vaatwasser (2018) en inductiekookplaat (2022)
• Badkamer: met ligbad, toilet, douche en wastafelmeubel
• Mechanische ventilatie box is in 2022 vernieuwd
• 14 zonnepanelen (2021) met een totaal vermogen van 5040 Wp
• Verwarming en warm water d.m.v. Remeha CV (2006)
• Elektrisch: 8 groepen en 2 aardlekschakelaars
• Topgevel van Keralit (onderhoudsarm)