Ga naar de inhoud
Actieve of Passieve makelaar

Er zijn nogal wat verschillende manieren om de woningmarkt te benaderen. Zowel voor de verkopers, de zoekers als de makelaars.
Hieronder een korte opsomming met uitleg:

 1. Actieve verkoop:
  Kan op verschillende manieren, maar meest gangbaar is de aanmelding van de woning in het zoeksysteem van de (NVM) makelaars, aanmelden op Funda, onze eigen website, sociale media, bord in de tuin, in onze nieuwsbrief, adverteren e.d. Ze bereiken actieve zoekers (3) en anonieme zoekers (4).
 1. Stille verkoop:
  Meest gebruikt is het systeem waarbij de woning alleen aangeboden wordt in het zoeksysteem van de (NVM) makelaars, zodat actieve zoekers (3) bereikt worden. Sommige makelaars houden het zo stil, dat alleen de zoekers die ze handmatig selecteren op de hoogte zijn. Dan mis je heel veel actieve zoekers.  Ons kantoor doet dit op de juiste wijze zodat iedere actieve zoeker op de hoogte gesteld wordt.
 1. Actieve zoekers:
  De woningzoeker die ingeschreven staat bij een (NVM) makelaar, zodat alle woningen binnen de ingegeven zoekcriteria aan deze zoekers aangeboden worden, ook de woningen in stille verkoop (2). Deze zoekers kijken uiteraard ook op Funda e.d. Maar vinden daar hetzelfde aanbod (1), dat al per mail is gestuurd via het zoeksysteem.
 1. Anonieme zoekers:
  Deze zoekers zoeken zelf, meestal via Funda (of andere sites), ze bereiken alleen de woningen in de actieve verkoop (1).
 1. Zoeker aangeboden!
  Dit is een nieuwe en bijzondere variant. Dit zijn bijna altijd actieve zoekers (3), maar nog zonder succes. Ze maken gebruik van de nieuwe mogelijkheid die wij bedacht hebben om verkopers te bereiken die nog niet actief zijn en zelfs nog niet in stille verkoop zijn. Deze zoekers bieden zichzelf aan op onze website, sociale media, nieuwsbrief e.d. Op die manier hopen ze dat er ergens een verkoper is, die door hun advertentie het laatste duwtje in de rug krijgt om het huis aan deze zoeker aan te bieden.
  Voorbeeld: https://www.sierdmoll.nl/zoeker-aangeboden/

Actieve makelaar:
Een makelaar die al deze mogelijkheden kent en inzet om kopers en verkopers bij elkaar te brengen.
Het zal je niet verbazen dat wij alle 5 opties kennen en benutten.

Passieve makelaar:
Een makelaar die afwacht en alleen werkt met actieve verkoop (1) en wacht op anonieme zoekers (4).  Deze gebruikt slechts 2 van de 5 bovengenoemde mogelijkheden.
Deze makelaar is soms wel iets goedkoper, maar bereikt aanzienlijk minder mensen en is daardoor meestal ook minder succesvol.

Meer blogs en vlogs

Appje sturen?