Ga naar de inhoud
Een briefje door de bus

Het komt regelmatig voor. Als ik binnenkom bij mensen die mij hebben gevraagd voor een vrijblijvend koopadvies, hebben ze al een ‘geruststellende’ mededeling. “We hebben ook al een koper voor ons huis!” Ik verbaas me er al niet meer over. 

Hoe kan het dat er al een ‘koper’ is, terwijl het huis nog niet eens te koop staat? Dat komt omdat woningzoekers tegenwoordig nog weleens ‘een briefje door de bus’ willen doen. Een briefje waarop staat dat ze belangstellend zijn, mocht de eigenaar overwegen om te verkopen. In de hoop dat ze op deze manier een streepje voor krijgen bij de mogelijke verkoop. 

Voor de woningeigenaar is het fijn om zo’n briefje te ontvangen. Als eigenaar ben je trots op je bezit en als iemand anders op deze manier zijn enthousiasme voor je huis laat blijken, dan voelt dat als een mooi compliment. 

Het ‘briefje door de bus’ is populair. Toch leidt dit lang niet altijd tot een succesvolle deal. De belangstellende kent de prijs van de woning nog niet. Sterker nog: meestal is de prijs door de eigenaar ook helemaal nog niet vastgesteld. Dat is ook de belangrijkste reden om een makelaar te bellen. 

Naast advies over prijs en een plan van aanpak geeft dat ons dan ook de mogelijkheid om te vertellen dat wij inmiddels ruim 1.850 briefjes door onze (digitale) brievenbus hebben ontvangen van mensen die een woning zoeken. Het grote voordeel van die groep is dat we ook weten in welke prijsklasse zij zoeken. Dat voorkomt teleurstellingen. Dat geef ik je op een briefje.

Meer blogs en vlogs

Appje sturen?