Ga naar de inhoud
Niet voor iedereen!

Maar voor wie dan wel?

Wij zijn er voor verkopers die kiezen voor een professionele en deskundige aanpak voor de verkoop van hun woning. Met als ultieme doel: het beste eindresultaat! We hebben het over het beste en niet specifiek over het hoogste, want een verkoop gaat over meer dan geld alleen, ook de datum van overdracht en de voorwaarden en de overname roerende zaken spelen een belangrijke rol.

Niet voor ‘doe-het-zelf’ verkopers.

Een huis verkopen gaat wat verder dan een fiets op marktplaats zetten. Het gaat namelijk om heel andere bedragen, belangen en aansprakelijkheden. Hoe vaak verkoop je een huis in je leven? En is die keer dan representatief voor de volgende keer? Op basis van onze jarenlange ervaring met bezichtigen, onderhandelen en verkopen weten we dat iedere situatie weer anders is. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak om tot het beste eindresultaat te komen. Zoveel mensen, zoveel wensen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer ‘doe-het-zelf’ formules. Op zich prima, maar dan moet je wel weten waar je aan begint en of het wel echt bij je past. En bij je koper…
Ter vergelijking: je wilt je badkamer verbouwen. Dan kun je dat zelf doen, of door de vakman. Doe je het zelf, dan bespaar je geld omdat je je eigen uren niet hoeft te betalen. Aan de andere kant kun je die uren ook niet besteden aan je werk, hobby, of gezin. Dat is een keuze. Ben je echt handig dan wordt het een succes! Dan kun je met recht trots zijn op het eindresultaat. Maar wat nu als tijdens het werk blijkt dat het tegenvalt. Passen die mooie tegels net niet, kom je een paar tekort, zitten ze niet mooi recht? Of krijg je de randen niet waterdicht? Dan heb je een probleem. En geen garantie….

Op zich dus niets mis met doe-het-zelf werk. Als je het goed kunt tenminste.
Bij de verkoop van een woning komt er echter nog een heel ander aspect om de hoek… je krijgt te maken met een kijker (kandidaat koper), soms met familieleden erbij of een aankoopmakelaar. Het kan dus zijn dat je prachtige (360 graden) foto’s, filmpjes en verkoopteksten hebt en dat dan de telefoon begint te rinkelen… een kijker wil langs komen, al dan niet met meer mensen. Ook al kun je daar als doe het zelf verkoper prima mee om gaan, dan nog moet je je even in die kijker verplaatsen. Vanuit zijn standpunt bekeken is het best lastig om rechtstreeks met de verkoper/eigenaar door het huis te lopen. De belangen zijn namelijk verschillend. Een verkoper wil een hoge opbrengst en een koper wil liever minder betalen. Om de prijs te drukken is een koper op zoek naar argumenten en zal kritisch rondkijken en vragen stellen. Maar de kijker wil de sfeer ook goed houden, want dat is beter voor de onderhandeling. Dat is dus bijzonder lastig voor deze kijker. De meeste kijkers vinden het dan ook prettig om de woning te bezichtigen en te onderhandelen met een tussenpersoon, de makelaar. Die is emotioneel niet verbonden aan het huis en kan als buffer tussen partijen werken en bemiddelen.

Onze overtuiging:

Bij Makelaardij Sierd Moll zijn we er van overtuigd dat wij hierin juist onze toegevoegde waarde kunnen bieden. Een zichzelf respecterende makelaar die van mening is dat een eigenaar het net zo goed zelf kan doen moet zichzelf eens goed in de spiegel aankijken en zich afvragen of hij dan zelf wel 100% inzet heeft getoond om voor zijn klant het beste te doen. Bij Makelaardij Sierd Moll is de dienstverlening van A tot Z doordacht, vanaf het eerste contact, het moment van foto’s maken, tot de volgorde van bezichtigen, tot en met de overdracht bij de notaris. Onze ‘Full-Service’ benadering werkt super. Zo weten we 100% zeker dat we er alles aan gedaan hebben om het beste eindresultaat te behalen. Bij ons dus geen deeldiensten of ‘doe het zelf’ pakketten. Hiermee lijken we in eerste instantie duurder dan de doe het zelf ketens, maar schijn bedriegt. Ja, onze nota is hoger, maar door een hogere gemiddelde verkoopopbrengst en een kortere verkoopduur verdienen we ons weer terug. Het eindresultaat is dus beter! Tel daarbij nog het voordeel van je eigen tijdsbesparing en minder risico’s op problemen achteraf en je keuze is snel gemaakt.

We zijn er dus voor mensen die houden van vakmanschap en een professionele aanpak! Met als gezamenlijk doel: een optimaal eindresultaat.

Uiteraard kunnen we deze mooie woorden onderbouwen met cijfers van de NVM en Funda. Zowel de statistieken van de verkoopcijfers als de beoordelingen van klanten nemen we graag persoonlijk met je door.

Wil je ook het maximale uit je verkoop halen, dan zijn we je graag van dienst. 0513-460101.

Doordenker:

N.B. Nog een kleine doordenker. Ons kantoor werkt met een beloningssysteem met tevredenheidsgarantie i.c.m. No Cure No Pay. Wist u dat de ‘doe het zelf makelaars’ een vaste courtage rekenen ongeacht of het huis verkocht wordt of niet. Hun ‘verdienmodel’ is dus niet gebaseerd op succesvol verkopen, maar op huizen te koop zetten. Tijdens een onderhandeling maakt het voor die ‘doe het zelf makelaars’ dus niet uit voor welk bedrag uw huis verkocht wordt, hun geld is al verdiend. Ik ga zelfs nog een stapje verder: vanaf het moment dat uw huis te koop staat, is het in hun belang dat er zo weinig mogelijk uren gemaakt worden voor u, want ’tijd = geld’. Als u dus een advies krijgt tijdens een onderhandeling, dan is dat advies ten eerste van iemand uit een geheel ander gebied(regio) met alle risico’s van dien en ten tweede is het de vraag of uw belang wel voorop staat. Bij Makelaardij Sierd Moll keren we dit systeem om: wij geven tevredenheidsgarantie in combinatie met No Cure No Pay. Op deze manier stellen we ons kwetsbaar op en bent u gegarandeerd van een maximale inzet! Niet uit angst, maar uit kracht en overtuiging.

Bericht versturen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer blogs en vlogs

Appje sturen?