Ga naar de inhoud
Wat een gek….

Een belangrijk onderdeel van het makelaarswerk is het bepalen van de waarde van een huis. Is dat inderdaad ‘wat een gek er voor geeft’ zoals de gevleugelde uitspraak luidt? In de huidige woningmarkt lijkt dat wel zo te zijn. Woningen worden steeds vaker voor de vraagprijs of zelfs daarboven verkocht. En toch blijven sommige huizen lang te koop staan. Misschien zijn de kopers toch niet gek?

Hoe kom je als verkoper achter de echte waarde van je huis? Er is een hele oude economische wet: ‘de markt bepaalt de waarde’. Door het huis te koop te zetten, kom je erachter of er gegadigden zijn en wat ze willen bieden. Natuurlijk helpt een prima presentatie van je huis enorm. Je hebt dus wel degelijk enige invloed op het eindresultaat. De prijs die een koper wil bieden, heeft alles te maken met sfeer, gevoel, emotie en beleving. Verkopers die hier veel tijd in steken hebben meer kans op een hogere opbrengst. Dat vraagt soms nog een behoorlijke tijdsinvestering van de verkoper, maar dat verdient zich ook altijd weer terug.

De meeste invloed op de waarde is de ligging en daar heb je zelf geen invloed op. Les één in de makelaardij is namelijk dat er maar drie dingen van invloed zijn op de waarde en dat zijn de volgende drie punten: 1 locatie, 2 locatie, 3 locatie. Aangezien we in een prachtige omgeving wonen en werken hebben we gelukkig veel mooie locaties!

Ben je benieuwd naar de waarde van je huis en wat je zelf kunt doen om deze te verhogen? We kijken graag een keer mee in de glazen bol voor een deskundige voorspelling.

Meer blogs en vlogs

Appje sturen?