Ga naar de inhoud
Belangen behartigen, dat is een vak!

Als consument sta je soms tegenover een professionele partij, bijvoorbeeld een makelaar, een belegger, een handelaar, een huisjesmelker.
Dat kan voor bijzondere situaties zorgen. Zo krijgen wij als makelaar na een bezichtiging regelmatig de vraag: ‘wat moeten we bieden om in aanmerking te komen voor deze woning?’. Deze potentiële koper stelt die vraag dan aan de belangen behartiger van de verkoper. Dat is dus bloedlink. Bij ons krijgen ze standaard als reactie dat we daar geen advies in kunnen geven omdat we de belangen van de verkoper op dat moment behartigen. Ze kunnen wel een taxatie door een andere makelaar uit laten voeren of een aankoopmakelaar inschakelen. Maar advies vragen aan de makelaar van de verkoper is niet aan te raden. Je zult maar een makelaar of onroerend goed handelaar treffen die zogenaamd in jouw belang advies gaat geven. Dan krijg je later toch een rare nasmaak….

Laat je als koper of verkoper daarom bijstaan door een professionele partij. In de woningmarkt kan dat heel goed een NVM Makelaar zijn. Doe je als particulier liever zaken zonder een verkoopmakelaar, bedenk dan goed dat de andere partij er niet is om jou te helpen, maar om je woning zo goedkoop mogelijk in handen te krijgen. Sta je zelf niet zo sterk in je schoenen, dan kun je beter advies inwinnen bij een deskundige die het klappen van de zweep kent. Dat voorkomt veel ellende.

We hebben over belangenbehartiging al meerdere blogs geschreven:

Lastig parket..

Makelaar in spagaat..

Makelaar…

Echtscheiding of vechtscheiding

De wijsheid in pacht..

Meer blogs en vlogs

Appje sturen?