Beetsterzwaag

Huis kopen in Beetsterzwaag

Wij helpen graag met de aankoop of verkoop van woningen in het bosrijke en prachtige Beetsterzwaag. Bekijk het aanbod in Beetsterzwaag.

Woningen kopen in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag was vroeger een aanzienlijk dorp. Niet omdat het zoveel inwoners had, maar vanwege de aanwezige adel die het aanzien van het dorp bepaalde. Diverse monumentale panden en tuinen in de Hoofdstraat, die minstens drie en een halve eeuw oud is, zijn stille getuigen van de rijke adellijke bewoners in de 18e en 19e eeuw.

landgoed Lauswolt

In de eerste week van 2007 kwam het dorp in het nieuws doordat er formatie-besprekingen voor het nieuwe kabinet plaatsvinden tussen CDA, PvdA en de ChristenUnie. Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en André Rouvoet overlegden er achter gesloten deuren op het even buiten de bebouwde kom van het dorp gelegen landgoed Lauswolt onder leiding van informateur Wijffels.

Monumentale panden

Een van de bekendste gebouwen dat Beetsterzwaag rijk is, is Lyndensteyn. Dit uit 1821 stammende zomerverblijf van de familie Van Lynden is later door de familie ondergebracht in de Corneliastichting. Deze stichting, genoemd naar de jong overleden Cornelia van Lynden, moest een gratis ziekenhuis voor Friese kinderen in stand houden. Beetsterzwaag telt 46 rijksmonumenten.

Wandelroutes

In en rondom Beetsterzwaag liggen meerdere wandelroutes. Deze routes brengen u langs Friese wouden heide en mooie vennen.

Mooie huizen en wijken in Beetsterzwaag

Bekijk hier welk huis te koop is via ons aanbod.