Gorredijk

Prachtig gelegen aan de turfroute, waar jaarlijks ongeveer 1000 bootjes doorheen varen. Het terras van de vergulde turf ligt naast de Sluis en de Hoofdbrug. Daar is iedere woensdag ook de gezellige weekmarkt. Gorredijk heeft diverse basisscholen, en ook het voortgezet onderwijs van de BHS staat hoog aangeschreven. Het is een prachtig winkelcentrum waarbij met name de moderne Albert Heijn en Rinsma Fashion als grote trekkers genoemd mogen worden.

Kenmerkend voor de Hoofdstraat is het prachtige gebouw van het museum Opsterland. Natuurlijk ontbreekt een artsencentrum en een apotheek niet in het dorp. Ook voor senioren is het dus prima wonen hier.

Vrijwel alle sporten kun je beoefenen in Gorredijk, en ook heeft Gorredijk nog een eigen openlucht zwembad deze wordt gerund door vrijwilligers. Ook ontbreken de groene longen van het dorp niet, deze zijn in gebruik als park of als speelvelden voor de jongere kinderen. Er zijn diverse gezellige woonwijken rond het centrum. De jongste wijk is de wijk Loevestein.