Lippenhuizen

Huizen te koop in Lippenhuizen

Een huis kopen in Lippenhuizen? Makelaardij Sierd Moll welke is gevestigd in Gorredijk is specialist in landelijk gelegen dorpen in Zuid-Oost Friesland. Lippenhuizen werd in het verre verleden Kobunderhuizen genoemd en ligt op fietsafstand van Gorredijk het grootste dorp van Opsterland. Bekijk het aanbod in Lippenhuizen.

Koopwoningen in Lippenhuizen

Wij hebben een groot aanbod van huizen die te koop staan in Lippenhuizen. Maar waarom wil je wonen in Lippenhuizen? Dat heeft meerdere redenen. Naast de prachtige omgeving heeft het dorp een wandelroute langs historische plekken van Lippenhuizen. Het geboortehuis van Foppe de Haan en de watertoren van Lippenhuizen zijn een bezichtiging waard.

Lippenhuizen heeft in 2018 een multifunctionele accommodatie geopend genaamd It Kobunderhûs. Deze accomodatie biedt onderdak aan dorpshuis De Mande, openbare basisschool De Flecht, de peuterspeelplaats en voetbalvereniging Thor.

De watertoren van Lippenhuizen

De in 1932 gebouwde watertoren met een hoogte van bijna 45 meter is een iconisch bouwwerk in Lippenhuizen. De toren heeft 2 waterreservoirs van elk 300 m3.

Sport en vrije tijd

In het dorp Lippenhuizen zijn voetbal, vollybal en wandelvereniging Thor gevestigd. Voor de jeugd worden er regelmatig filmavonden georganiseerd en vinden er verschillende activiteiten plaats in It Kobunderhûs zoals een rommelmarkt.

Mooi dorp met prachtige huizen

Lippenhuizen is een gezellige dorp met mooie huizen. De Buorren fungeert als de hoofdweg voor het dorp. In het dorp staan prachtige oude gerenoveerde huizen welke zijn gebouwd rond 1800 te koop, maar ook vrijstaande nieuwbouw huizen. Bekijk snel de huizen die we te koop hebben staan!