Terwispel

Wonen in Terwispel is populair!

Makelaardij Sierd Moll uit Gorredijk is graag actief in het mooie Terwispel. Regelmatig helpen we kopers en verkopers bij de aankoop of verkoop van hun woning. Bekijk het aanbod in Terwispel.

Een heel gezellig dorp waar, door veel samenwerking, een prachtig complex is ontstaan met een dorpshuis en de gezamenlijke sportverenigingen. Er zijn maar liefst 30 verenigingen actief in dit kleine dorp. Voor de voorzieningen is Terwispel aangewezen op Gorredijk, in 10 minuten per fiets te bereiken. Je kunt er dus heerlijk wonen. Ook komt de turfroute door het dorp. Logisch ook dat hier een jaarlijkse dorpsfeest is en uniek mag het genoemd worden dat hier nog steeds een eigen dorpskrant verschijnt.

Koopwoningen in Terwispel

Wij hebben een mooie selectie van huizen die te koop staan in Terwispel.  Waarom wonen in Terwispel? Het dorp ligt tussen Gorredijk en Beetsterzwaag in waardoor de voorzieningen van beide plaatsen benut kunnen worden op ongeveer 15 minuten fietsen. Rond 1852 werd de Nieuwe Vaart gegraven. De Nieuwe Vaart in Terwispel maakt nu onderdeel uit van de Turfroute.

De Spaltenbrêge

De brug die het dorp Terwispel door midden deelt heet de Spaltenbrêge. Deze brug is aangelegd om De Nieuwe Vaart over te kunnen steken. De Nieuwe Vaart maakt nu onderdeel uit van de recreatieve vaarroute door de gemeente Opsterland en Zuidoost Friesland, de Turfroute.

Sporten

In Terwispel zijn er verschillende sport mogelijkheden. Bij sportvereniging Wispolia zijn de afdelingen voetbal, gymnastiek, tennis en badminton.  Veel van de activiteiten vinden plaats in Us Doarpshûs het dorpshuis van het dorp Terwispel

Landelijk wonen

In het dorp Terwispel staan prachtige huizen te koop, van oude boerderijen to nieuwe vrijstaande woningen. Rustig wonen met als voordeel de uitgebreide voorzieningen van Gorredijk en Beetsterzwaag binnen bereik. Bekijk snel ons aanbod van huizen die we te koop hebben staan!